Naleśniki z cukinią

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2010-09-08
  • Naleśniki z cukinią

Składniki:

Przygotowanie:

Przyrządzamy farsz:
podduszamy lekko cebulę i dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i pokrojonego w kostkę pomidora,
następnie dodajemy ziarna kolendry, pieprz, sól, bazylię, rozmaryn.

Całość dusimy kilka minut.

Przyrządzamy ciasto:
Do 2 szklanek mąki dodajemy szczyptę kurkumy, mleko i łyżeczkę miodu, imbir, odrobinę gałki muszkatołowej, szczyptę soli i imbiru.

Smażymy naleśniki, układamy na nich farsz.
Możemy posypać żóltym serem i/lub ziarnami slonecznika i wsadzić jeszcze na moment do piekarnika.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • anka_bunio, 2011-04-09 19:38:42
    anka_bunio
    1
    Twój kolejny pyszny przepis. Ciasto tradycyjnie zrobiłam po swojemu, ale podobnie do ciebie. Farsz rewelacyjny w smaku, danie bardzo świeże i bardzo smaczne.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem