Chlebki proteinowe

autor: , kategoria: chleby, dieta dr Dukana (białkowa, protal) , dodano: 2009-12-06
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chlebki proteinowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chlebki proteinowe
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chlebki proteinowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chlebki proteinowe

Składniki:

Przygotowanie:

Wszystko połączyć. Nakładać do foremek na babeczki - wcześniej posmarowanych olejem. (nakładać do połowy foremki)
Piec 15-17 minut w 230 st C

    Śr. ocena: 4.46 / recenzji: 12 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Rodzynka1989, 2009-12-12 08:53:38
    Rodzynka1989
    1
    Przepis już zanotowałam
    Jak wypróbuję, to napiszę o wrażeniach
    Póki co jestem pozytywnie nastawiona - ślicznie się prezentują.
  • Estella, 2009-12-13 16:55:58
    Estella
    I do tego pysznie smakują miałam okazję spróbować wypieków autorki przepisu są niskokaloryczne, ale bardzo smaczne (co zazwyczaj nie idzie w parze).
    Komentarz
  • Ashira, 2009-12-13 19:47:15
    Ashira
    czy jest to luźna masa? nie da się uformować bułeczek bez foremek? a może dałoby się upiec je w jednej duże formie jako chleb oczywiście zwiększając czas pieczenia?
    Komentarz
  • majade, 2009-12-14 17:13:04
    majade
    Następne cudne bułki! Zapisuję przepis i z pewnoscią wykonam.
    Nawiasem mówiąc Smaczny to kolejna pokusa wizażu...
    Komentarz
  • shiral, 2009-12-14 22:08:37
    shiral
    4
    Bułeczki są świetne, można sobie z pewnością pozwolić na parę więcej dzięki niskiemu IG, choć nie wiem czy się zmieszczą ponieważ są bardzo sycące. Osobiście dodaję dodatkowo granole z żurawiną i posiekane orzechy laskowe bądź nerkowce.
  • zlosliwiec, 2009-12-14 23:02:34
    zlosliwiec
    7
    Chlebki proteinowe próbowałem w trakcie dietetycznych napadów Agnieszki. Oczywiście są dobre w porównaniu do wszystkiego, co taka biedna kobieta musi jeść w trakcie diety i na tym łez odchudzania padole są światełkiem otuchy, ale dla faceta lubiącego konkretnie i smacznie nie wypadają najlepiej
  • AgaZ, 2009-12-16 16:58:06
    AgaZ
    Facet się nie zna
    Bułeczki są dobrym uzupełnieniem przy dość męczącej diecie. Jeśli chodzi o pytanie Ashira, czy można uformować z tego chlebek? Myślę, że bez problemu, tylko chyba zrobiłabym to formie keksowej, żeby nadać mu jakiś konkretny kształt.
    Komentarz
  • Eowina1818, 2009-12-17 18:05:45
    Eowina1818
    1
    chętnie spróbuję!
    używałabym zamiast normalnego pieczywa! Mój Tż uwielbia takie rzeczy
    Myślę, że z szyneczką, żółtym serkiem i pomidorkiem będzie wspaniale smakowało!
  • Mischoko, 2009-12-18 09:46:16
    Mischoko
    Wygladaja smakowicie i laduja w ulubionych!
    Komentarz
  • Rodzynka1989, 2010-01-11 19:30:10
    Rodzynka1989
    Robiłam je już dwa razy
    Za pierwszym razem nie wyszły :/ Ale wczoraj były....niebiańsko pyszne
    Wprowadziłam małe modyfikacje. Otóż otręby zmieliłam na mączkę i zamiast jogurtu greckiego dodałam serek homogenizowany naturalny. Po wymieszaniu masę zostawiłam na jakieś 20 min pod przykryciem, potem nałożyłam do dwóch foremek takich po pasztecie i wyrosły mi śliczne dwie bułeczki.
    Polecam
    Komentarz
  • delightful_girl, 2010-01-13 17:40:36
    delightful_girl
    2
    Ale świetny przepis.
    Zrobię to na pewno ale raczej jako chlebek i tak jak pisała Rodzynka1989 z serkiem

    A jak myślicie dziewczyny czy można dodać jeszcze np. migdały czy pistacje??

    5 za przepis!
  • Rodzynka1989, 2010-01-13 18:38:00
    Rodzynka1989
    Moim skromnym zdaniem spokojnie można dodać dowolne dodatki (o ile nie jest się na diecie ).
    Ja planuję je kiedyś zrobić na słodko - z jakimiś rodzynkami albo żurawiną
    Komentarz
  • delightful_girl, 2010-01-14 11:21:59
    delightful_girl
    Rodzynka1989 dziękuję za podpowiedź.
    Pozdrawiam.
    Komentarz
  • Berlinianka, 2010-02-08 23:04:56
    Berlinianka
    0
    To na Dukana jak rozumiem? Martwi mnie ten jogurt grecki, bo nawet w wersji light się nie nadaje, ale chyba spokojnie można jogurtem zastąpić. Ładnie się upiekły
    p.s. zapraszam do mnie na tort!
  • kolorowatecza, 2010-02-10 23:35:26
    kolorowatecza
    1
    Upiekłam w wersji chlebka. Nie wyszło złe, aczkolwiek miałam problem z proporcjami do mojej foremki. Nie dostałam jogurtu greckiego, więc zastąpiłam zwykłym naturalnym - niestety zbyt kwaśny ;/ Jednak chlebek smakował i mojej mamie i cioci, dla mnie mógłby być po prostu inny Może na słodko? I przedewszystkim bardziej spieczony, bo brakowało mi chrupiącej skórki, ale to już wina piecyka. Przepis świetny - 5
  • Martilla, 2010-02-16 15:54:52
    Martilla
    1
    Świetnie zastępuje zwykłe pieczywo w czasie diety. Ja dosypuję ziół prowansalskich.
  • kamilak, 2010-03-07 21:48:46
    kamilak
    Chcialabym wyprobowac ten przepis, ale zastanawiam sie czy tu nie brakuje jakiegos skladnika, bo wydaje sie ze bardzo malo tego wychodzi...
    Komentarz
  • NocnyM, 2010-07-07 13:10:12
    NocnyM
    Znakomita baza do wariacji w zakresie diety proteinowej
    Komentarz
  • anka_bunio, 2010-10-25 18:35:46
    anka_bunio
    0
    Niestety, niesmaczne Być może coś pokręciłam w przepisie, w końcu jest dość ogólnikowy, ale nic nie jest w stanie przekonać mnie do tego smaku.
  • anka_bunio, 2010-10-25 18:36:04
    anka_bunio
    Gwiazdki za ładne zdjęcia.
    Komentarz
  • Espoir91, 2012-05-21 10:28:52
    Espoir91
    -1
    dla mnie super!
    za pierwszym razem troche nie wyszly, ale za drugim bomba ;D swietne na drugie sniadanie do szkoly
  • kasiaherc, 2012-07-10 17:23:42
    kasiaherc
    akurat włożyłam do piekarnika w foremkach bułeczki zobaczymy jak wyjdzie!dodałam od siebie zmielony len ze konsystencje zrobiła sie bardziej zwarta.
    Komentarz
  • kasiaherc, 2012-07-10 17:48:32
    kasiaherc
    -1
    akurat wyciagnełam bułeczki z pieca-są super!!!polecam!!!
  • iwoneczka212, 2013-03-10 15:34:30
    iwoneczka212
    Drożdże suche mają być?
    Komentarz
  • Agnieszka987, 2013-11-02 16:35:59
    Agnieszka987
    Czy drożdze rozpuszcza się najpierw w czyms...? Jakie maja być?
    Komentarz
  • Agnieszka987, 2014-04-11 22:13:11
    Agnieszka987
    0
    Rozrobiłam zwykłe drożdze w odrobinie mleka. Z podanych proporcji wyszło mi za 1 razem tylko 6 "ciasteczek" chlebowych, małych. Smaczne, ale szkoda, że tak malo i takie to male Za drugim razem zrobiłam z podwójnej porcji, wyszło 12 sztuk. Dodałam słonecznika- pyszne! Niestety chlebki były mokre (może dlatego, że dodałam jogurt naturalny, a nie grecki, no i mleka do drożdzy też trochę...)

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem