Ryż z "resztkami"

autor: , kategoria: dania z ryżu , dodano: 2010-09-10
  • Ryż z

Składniki:

Przygotowanie:

Ryż ugotowany oczywiście.
Ja zawsze biorę jeśli jakiś zostanie mi z obiadu. Do niego wrzucam świeże warzywa pokrojone w kostkę, oczywiście możemy dodać własne wariacje warzyw. Ja wrzucam ogórek świeży i paprykę bo tak lubię i często mam to w lodówce. Dodajemy jogurt/śmietanę/sos oraz przyprawy do smaku. Oczywiście wszystko z tych składników które chcemy. Bardzo szybko i z resztek ;)
Według mnie to sposób na świetne śniadanie, kolację czy też przekąskę, przede wszystkim zdrowo, niskokaloryczne i smaczne :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • ceciii, 2012-03-24 12:38:22
    ceciii
    smażyć mięso na maśle? Przecież to grzech! Dłuższe smażenie masła powoduje powstanie związków o działaniu toksycznym, co wywołuje nowotwory. Jedynie na masełku można smażyć jajecznicę, a to dlatego, że białko szybciej się ścina.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe