leczo warzywne

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-09-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! leczo warzywne
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! leczo warzywne

Składniki:

Przygotowanie:

Pieczarki umyć pokroić w ćwiartki, posolić i podsmażyć aż się zarumienią.
W czasie gdy pieczarki się smażą fasolkę pokroić w 2-3 cm kawałki i podgotować.
Wrzącą wodę z fasolek użyć do sparzenia pomidorów. Pomidory obrać i pokroić na mniejsze kawałki (wielkość nie ma znaczenia bo i tak się rozpadną).
Usmażone pieczarki, pomidory, fasolkę wrzucić do garnka i dusić. Paprykę pokroić w kostkę i dorzucić do duszenia.
Pierś kurczaka pokroić w na małe kawałki i usmażyć, a następnie wrzucić do pozostałych składników, nadal dusić.
Cukinię obrać przeciąć wzdłuż na 4 ćwiartki, a następnie pociąć w talarki grubości około 1 cm, cukinię również wrzucić do pozostałych składników i dusić.
Leczo doprawić solą i pieprzem do smaku, dusić aż do momentu gdy cukinia zrobi się miękka.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 120 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe