Patisony w cieście

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-09-19
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Patisony w cieście
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Patisony w cieście
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Patisony w cieście
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Patisony w cieście

Składniki:

Przygotowanie:

Zaczynamy od umycia warzywa, odcinamy ogonki, a następnie skrajamy w plastry szer. pół centymetra. Cieńsze plastry będzie łatwiej przysmażyć.

Do miski wbijamy jedno jajo w rozmiarze L (lub XL :D), a potem stopniowo dosypujemy mąkę i dolewamy mleka. Staramy się robić to powoli, żeby nie powstały grudki (można posłużyć się mikserem). Konsystencja, do której dążymy, jest gęsta, lekko ciągnąca (nie jak na naleśniki!). Dosypujemy przyprawy i dokładnie mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i smażymy na niej patisony obtoczone w naszym "nie-naleśnikowym" cieście.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem