Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Mięso w cieście francuskim

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2010-09-19
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mięso w cieście francuskim
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mięso w cieście francuskim
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mięso w cieście francuskim
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mięso w cieście francuskim
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mięso w cieście francuskim
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mięso w cieście francuskim
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mięso w cieście francuskim
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mięso w cieście francuskim
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mięso w cieście francuskim
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mięso w cieście francuskim

Składniki:

Przygotowanie:

Na początek mieszamy razem mięso mielone, jajka, bułkę tartą, posiekaną drobno cebulę oraz sól i pieprz. ( jak na kotlety mielone) :)

Następnie na rozłożone ciasto francuskie równomiernie rozkładamy zrobiony z mięsa mielonego "farsz" (jak na zdjęciu). Usmażone na oleju lub maśle warzywa na patelnię (mogą być z ziołami) wykładamy na mięso mielone. Brzegi ciasta zlepiamy dzięki czemu powstaje nam rolada. Ciasto smarujemy z obu stron żółtkiem. Układamy na blachę zlepioną stroną.

Pieczemy w piekarniku 1h 30 min w temperaturze 200 stopni! Mięso w cieście kroimy w tzn kromki, polewamy sosem pieczeniowym i

GOTOWE! Można podawać z ziemniakami i sałata! Smacznego!!!

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Polecany film:

Bezglutenowy omlet ryżowy

Komentarze

  • Sensuel, 2010-09-20 14:36:55
    Sensuel
    Oooo,ale fajne coś .Dodaję do ulubionych i ocenię jak zrobię.
    Komentarz
  • kollon, 2010-09-22 11:55:47
    kollon
    pycccccccchhhhotka!!! ja zrobiłam z frytkami i też jest super!!
    odrzewane w mikrofali mniam!!!
    Komentarz
  • kollon, 2010-09-22 12:01:56
    kollon
    3
    daję 5 troche sie namęczyłam z zlepieniem ciasta ale warto było sie pomeczyc
  • aleksaa, 2010-09-28 22:00:56
    aleksaa
    ciasto jest, warzywka są, nic tylko robić!
    Komentarz
  • AlicjaH, 2010-10-08 21:39:47
    AlicjaH
    4
    Mój jutrzejszy obiadek wszystko w lodówce już czeka ale będzie pychotka
  • LILYwanilla, 2010-10-10 16:51:33
    LILYwanilla
    3
    dzisiaj na obiad zrobilam właśnie mięso w cieście! było pycha! wszyscy chciali dokladkę!!! rewelacja
  • AlexFlower, 2010-10-30 20:14:44
    AlexFlower
    2
    Miał być niedzielny obiad zrobila sie sobotnia kolacja! moja rodzinka zpałaszowała całe ciesto w mgnieniu oka. Bardzo smaczne! świetny pomysł
  • layla_lbn, 2012-06-07 11:20:46
    layla_lbn
    A to ciasto się nie spali przez te 1.5h w 200st ??
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem