Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Surówka z kiszonych ogórków

autor: , kategoria: surówki , dodano: 2010-09-25
  • Surówka z kiszonych ogórków

Składniki:

Przygotowanie:

Przepis genialny w swej prostocie:D

1) Otóż, ogórki kroimy na plasterki (szybciej i łatwiej - poszatkować).

2) Cebulę kroimy zależnie od preferencji smakowych - w kostkę, jeżeli ktoś za nią nie przepada; w krążki, jeżeli ktoś, tak jak ja, żyć bez niej nie może:D

3) Warzywa wrzucamy do miseczki.

4) Do kubka wlewamy olej i musztardę. Proporcje zależą od tego jaki efekt i smak chcemy uzyskać. Jeżeli preferujemy dania ostre, dodajemy więcej musztardy (w tej roli najlepiej sprawdza się musztarda rosyjska). Aby zwiększyć ilość sosu należy dolać więcej oleju. Mieszamy tak długo aż składniki się połączą. (sos nie wygląda zachwycająco, lecz zapewniam, że doskonale komponuje się z surówką)

5) Sos wlewamy do miseczki, mieszamy.

6) Podajemy.

7) Smacznego.

Nie określone do końca proporcje wynikają z tego, że dużo zależy od konsystencji zarówno musztardy jak i ogórków. Jeżeli są miękkie, łatwiej puszczają sok i sosu po połączeniu jest więcej. Podobnie z cebulą - jeżeli ktoś chce uzyskać ostrzejszy smak surówki, powinien dodać jej więcej.

Surówka doskonale pasuje zarówno do dań mięsnych (od kotletów mielonych po wątróbkę) jak i wszelkiej maści kluchów i kopytek.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Sałatka z melona - Joanna Bielak

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem