Tęczowiec

autor: , kategoria: galaretki i budynie , dodano: 2010-09-25
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Tęczowiec
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Tęczowiec
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tęczowiec
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tęczowiec

Składniki:

  • galaretka [6 op.]
  • serek homogenizowany [5 op.]
  • biszkopty [2 op.]
  • owoce sezonowe [1 szklanka]

Przygotowanie:

Tortownicę wyłożyć biszkoptami.

Galaretki rozpuścić w wodzie, galaretkę na wierzch rozpuścić dodając 0,5 litra wody, a resztę w 1 szklance wody.
Gdy galaretka zostanie schłodzona i zacznie się ścinać-przelać ją do miski i mikserem spienić. Stopniowo dodawać serek.
Gdy serek wymiesza się dokładnie z galaretką należy przelać masę na biszkopty następnie włożyć do lodówki. Zaczekać aż masa się zetnie i z resztą galaretek postępować tak samo. Na piątej części ułożyć owoce i zalać samą galaretką (bez serka).

Włożyć do lodówki do zgęstnienia.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Polecany film:

Kokosanki - Joanna Bielak

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta