Sałatka z buraczków z papryką

autor: , kategoria: wytrawne przetwory , dodano: 2010-09-29
  • Sałatka z buraczków z papryką

Składniki:

Przygotowanie:

Buraki ugotować w łupinach do miękkości. Obrać po ugotowaniu i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W czasie, gdy buraki się gotują, cebulę i paprykę pokroić w kostkę i gotować 15 min z cukrem, wodą, solą i octem. Po ugotowaniu dodać do startych buraków i jeszcze raz doprowadzić do zagotowania, dodać oliwę i gorące wkładać do słoików. Słoiki odwrócić do góry dnem. Już po kilku dniach nadaje się do obiadu.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • wandaweranda, 2010-09-29 11:16:35
    wandaweranda
    jest to przepis na 3 kg buraków, coś mi się kiepsko wpisało
    Komentarz
  • pinaplesss, 2012-08-20 19:38:39
    pinaplesss
    1
    Świetny przepis, skorzystam nie raz. Buraczki wyszły przepyszne, jeden sloiczek nie przyjął sie, wiec zjedlismy jego zawartość od razu, smakowalo wyśmienicie i to bez czekania na tzw. przegryzienie sie składników
  • Tencza, 2012-09-30 22:29:47
    Tencza
    0
    Moja Mama również stosuje ten przepis od lat W ziemie jemy je z przyjemnością. Polecam przepis.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem