Chlebek bananowy

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2010-10-01
  • Chlebek bananowy

Składniki:

  • mąka [1.5 szklanki]
  • proszek do pieczenia [1.5 łyżeczki]
  • sól [0.5 łyżeczki]
  • cukier [1 szklanka]
  • olej [0.25 szklanki]
  • banan [4 szt.] (dojrzałe)
  • wanilia [1 łyżeczka]

Przygotowanie:

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Natłuszczamy nieco foremkę do pieczenia.

Łączymy mąkę, proszek do pieczenia i sól.
W oddzielnej misce mieszamy cukier i olej, a następnie dodajemy rozgniecione banany. Dodajemy wanilię i mieszamy, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem. całosć mieszamy

Pieczemy przez 45 do 50 minut, albo aż wykałaczka wychodzi czysta.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto francuskie z Nutellą

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką