Kokosowe ciasto bez pieczenia

autor: , kategoria: ciasta z masą , dodano: 2010-10-01
  • Kokosowe ciasto bez pieczenia

Składniki:

Przygotowanie:

Ciasto:
Moczymy na noc migdały i nerkowce (lub zalewamy wrzątkiem i czekamy 15 minut).
Obieramy migdały ze skórki.
Mielimy migdały i nerkowce na gładką masę .
Do masy dodajemy syrop i sok z mandarynki.

Wszystko razem mieszamy, wyrabiamy ciasto.

Formujemy kulę, z której tworzymy następnie placek o grubości około 2 cm.
Talerz, na którym będziemy podawać ciasto posypujemy białym sezamem, rozkładamy nasze ciasto na tym sezamie.

Masa:
Obieramy i zgniatamy 2 banany, dodajemy około 2 łyżeczek soku z cytryny i 1 łyżeczkę cynamonu. mieszamy.
Równomiernie rozkładamy masę na cieście.
Obieramy i kroimy na plasterki kiwi, układamy je na warstwie bananowej.
Mielimy wiórki kokosowe, dodajemy do nich trochę wody i mieszamy, aż powstanie jednolita masa, którą kładziemy na wierzch ciasta.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe