Owsiane kotlety

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2010-10-01
  • Owsiane kotlety

Składniki:

Przygotowanie:

Moczymy płatki owsiane- około 2 szklanki na całą noc.

Kroimy drobno 5-6 pieczarek.

Wlewamy płatki do cedzaka i odciskamy delikatnie nadmiar wody.
Wkładamy masę z płatków do miski, Wsypujemy pokrojone pieczarki, dodajemy 2 łyżki mąki.
Mieszamy, dodajemy przyprawy do smaku.

Formujemy małe kuleczki, jeśli masa będzie zbyt mokra dodajemy trochę mąki, tak, żeby dało się lepić kuleczki.

Gotowe kuleczki obtaczamy delikatnie w mące i lekko spłaszczamy, żeby powstały kotleciki. Smażymy z obu stron

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem