Hummus ogórkowy (pasta)

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2010-10-02
  • Hummus ogórkowy (pasta)

Składniki:

Przygotowanie:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze, jeśli pasta jest wg nas zbyt gesta, dodajemy wode. opcjonalnie mozna dodać łyżkę oleju lnianego.

(ciecierzycę przygotowujemy zgodnie z przepisem z opakowania - moczymy a potem gotujemy)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • anka_bunio, 2011-03-01 18:12:23
    anka_bunio
    2
    Hummus jadłam po raz pierwszy i to właśnie nie taki tradycyjny sezamowy, ale ten w twojej ogórkowej wersji. Bardzo zyskuje na smaku wraz z uplywem czasu, dobrze nadaje się do smarowania chlebka czy czegokolwiek innego. Warto spróbować, bo to cenne źródło białka.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem