Hummus ogórkowy (pasta)

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2010-10-02
  • Hummus ogórkowy (pasta)

Składniki:

  • ogórek zielony
  • czosnek [2 ząbki]
  • ciecierzyca [1.5 szklanki]
  • cytryna [0.5 szt.]
  • sól [1 łyżeczka]

Przygotowanie:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze, jeśli pasta jest wg nas zbyt gesta, dodajemy wode. opcjonalnie mozna dodać łyżkę oleju lnianego.

(ciecierzycę przygotowujemy zgodnie z przepisem z opakowania - moczymy a potem gotujemy)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Tęczowa sałatka warstwowa

Komentarze

  • anka_bunio, 2011-03-01 18:12:23
    anka_bunio
    2
    Hummus jadłam po raz pierwszy i to właśnie nie taki tradycyjny sezamowy, ale ten w twojej ogórkowej wersji. Bardzo zyskuje na smaku wraz z uplywem czasu, dobrze nadaje się do smarowania chlebka czy czegokolwiek innego. Warto spróbować, bo to cenne źródło białka.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką