Weański pasztet z pestek dyni

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2010-10-02
  • Weański pasztet z pestek dyni

Składniki:

Przygotowanie:

Pestki dyni mielimy (np w w młynku do kawy), zalewamy szklanką gorącej wody, bułki moczymy w drugiej szklance gorącej wody, po 10 min. odciskamy bułkę, trochę rozdrabniamy i łączymy wszystkie składniki.

(Pestki dyni można pomieszać z ziarnem słonecznika.)

Pieczemy w 170 C około 30 min.

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • anka_bunio, 2011-07-03 11:51:02
    anka_bunio
    2
    Dziwna sprawa z tym pasztetem... mam wrażenie, że pewne części smakują inaczej niż inne... fragmentarycznie jest mało zjadliwy Być może to kwestia grahamki? Cenię pomysł, wysiłek, weganizm.
    Na własnoręcznie pieczonych bułeczkach o intensywnym smaku naprawdę wypada nieźle. Wiem jednak, że więcej się nie skuszę, nie są to "moje klimaty".

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe