Tarta z kurczakiem i warzywami.

autor: , kategoria: tarty, kuchnia polska , dodano: 2010-10-02
  • Tarta z kurczakiem i warzywami.

Składniki:

Przygotowanie:

Pierś kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w średnią kostkę. Smażymy na rozgrzanej patelni na łyżce oleju. Posypujemy kurczaka przyprawą do kurczaka i dalej smażymy. Następnie dodajemy warzywa na patelnię doprawiamy mini-kosteczkami Knorr.
Ciasto francuskie wykładamy na blachę, nakłuwamy widelcem, żeby nie wyrosło za duże i wkładamy do piekarnika na 200 stopni na 15 min do podpieczenia.
Jedno jajko rozmącamy dokładnie, dodajemy łyżkę mąki - mieszamy, aby nie powstały grudki. Dodajemy 4 łyżki śmietany i dosypujemy jarzynki - dokładnie mieszamy. Bazylię i natkę pietruszki (może być suszona) siekamy drobno i dodajemy do rozmąconego jajka i śmietany - mieszamy. Ma powstać sos a'la ciasto naleśnikowe.
Ser trzemy na tarce o drobnych oczkach.
Ciasto po 15 minutach wyciągamy z piekarnika, układamy warzywa z kurczakiem, polewamy rozmąconym jajkiem, posypujemy serem i ponownie wkładamy do piekarnika na 200 stopni na 30 min do upieczenia ciasta i roztopienia się sera.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem