Kapusta czerwona do obiadu mięsnego

autor: , kategoria: surówki, kuchnia polska , dodano: 2010-10-02
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kapusta czerwona do obiadu mięsnego
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kapusta czerwona do obiadu mięsnego

Składniki:

Przygotowanie:

Kapustę, jabłko i marchew trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulkę drobno kroimy w kosteczkę. Natkę pietruszki i bazylię siekamy. Mieszamy wszystko w dużej misce (wychodzi tego spora ilość). Dodajemy majonez i przyprawy.

Należy odłożyć surówkę na 0,5 godziny aby składniki się przegryzły.

Smak ta surówka zawdzięcza majonezowi Hellmann,s Babuni.

Podajemy z sosami, gulaszami mięsnymi.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Tahina, 2011-04-20 11:46:44
    Tahina
    1
    Dla mnie to roszke nie typowa Kompozycja, ale sprobowalam w ostatnia niedziele.
    Wyszla pyszna, smakowala calej rodzince.
    Napewno powtorze i polecm!
    Tahina
  • marika39, 2012-08-03 07:34:49
    marika39
    0
    Każda surówka, składająca się ze świezych warzyw jest dla mnie priorytetem do każdego dania mięsnego. Nie mówiąc o samej surówce w gorący dzień. Jestem miłośniczką wszystkich surówek , pod każdą postacią.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe