Mintaj w pomidorach i żółtym serze

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2010-10-02
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mintaj w pomidorach i żółtym serze
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mintaj w pomidorach i żółtym serze

Składniki:

  • filety rybne
  • przecier pomidorowy [1 op.]
  • sól
  • pieprz
  • ser żółty (kilka plastrów)
  • oliwa z oliwek
  • bazylia

Przygotowanie:

Filety rozmrażamy. Folię aluminiową smarujemy oliwą z oliwek.

Przecier pomidorowy mieszamy z solą, pieprzem i bazylią. Filety smarujemy przecierem z obu stron i zawijamy w folię.

Pieczemy ok. 20 min. w kombiwarze w temp. 200 st. Po tym czasie odwijamy i kładziemy na wierch plastry żółtego sera i ponownie zapiekamy, aż ser roztopi się.

Rybka jest pyszna i aromatyczna, ale kaloryczna. Jednak jeśli nie jest się na diecie, to polecam.

Dla osób na diecie Dukan można opiekać w foli bez tłuszczu oraz bez sera:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: łosoś z piekarnika

Komentarze

  • Susanna, 2010-11-15 10:45:36
    Susanna
    Dodaję do ulubionych i postaram się wypróbować w piątek. Kombiwar jest akurat w moim posiadaniu a że mintaja mam w domu, podchodzi mi tak średnio to chętnie wypróbuję ten przepis
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką