Rejestracja
Płeć: *
Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Sałatka z soczewicy i tuńczyka

autor: , kategoria: sałatki, dieta South Beach , dodano: 2010-10-03
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Sałatka z soczewicy i tuńczyka
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Sałatka z soczewicy i tuńczyka

Składniki:

Przygotowanie:

Soczewicę ugotować w osolonej wodzie do miękkości, ale uważać żeby się nie rozgotowała. Odcedzić i pozostawić do wystygnięcia.

W tym czasie pokroić pomidory w kostkę, oliwki w plasterki lub ćwiartki. Tuńczyka i fasolkę odcedzić z zalewy.

W misce umieścić soczewicę z tuńczykiem, pomidorami, oliwkami i fasolką. Z majonezu, odrobiny słodkiej papryki i wyciśniętego czosnku zrobić sos (nie ma być go dużo, wszystkie składniki są już przetworzone, więc majonez daje tylko smaczek)

Wymieszać warzywa z sosem, według gustu można dodać trochę soli.
Najlepiej odstawić, żeby "przeszło" czosnkiem, ale nie jest to warunek konieczny, u mnie znika natychmiast ;)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka na sałacie

Komentarze

  • anka_bunio, 2010-11-13 10:12:51
    anka_bunio
    1
    Mam nadzieję, że to nie zbrodnia, że z braku fasoli użyłam kukurydzy... Sałatka jest bardzo smaczna i pożywna, a oliwki można w zasadzie wziąć też zielone.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem