Naleśniki grubasy na szybko

autor: , kategoria: naleśniki , dodano: 2010-10-05
  • Naleśniki grubasy na szybko

Składniki:

Przygotowanie:

Podaję tutaj przepis na specyficzne naleśniki - nienaleśniki :) Są grube, puchate, elastyczne i fajnie je można faszerować.

Wszystkie podane wyżej składniki wlać lub wsypać do miksera i zmiksować przez ok. minutę na gładkie ciasto. Powinno wyjść gęste o "przyjemnej dla oka" konsystencji. Na małej patelni teflonowej bez tłuszczu smażyć kolejno naleśniki na biszkoptowo-złoty kolor. Jeden naleśnik powinien miec ok. 0,5 cm grubości, ja wykładałam najcieńszy, jaki się dało.
Po usmażeniu faszerujemy treścią najlepiej mięsną lub rybną. Wegetarianom polecam grzybki. Podajemy z surówką.

NA SŁODKO: do ciasta dodać 1,5 łyżeczki cukru pudru bądź cukru waniliowego.

To zmodyfikowana wersja przepisu na Smacznym.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • margot 87, 2010-11-08 17:22:16
    margot 87
    0
    Robię podobne Uwielbiam je na śniadanie
  • Ervisha, 2011-12-05 14:49:49
    Ervisha
    Ile wychodzi z porcji placków ?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe