Sałatka z cukinii

autor: , kategoria: wytrawne przetwory, kuchnia polska , dodano: 2010-10-11
  • Sałatka z cukinii

Składniki:

  • cebula biała [1 główka]
  • czosnek [2 ząbki]
  • papryka czerwona [1 szt.]
  • cukinia [2 szt.] (ok. 1 kg)
  • oliwa [0.5 szklanki]
  • ocet [0.5 szklanki]
  • cukier [0.5 szklanki]
  • sól [1 łyżeczka] (lub do smaku)
  • natka pietruszki [2 łyżki] (posiekana)

Przygotowanie:

Cukinię pokroić w cienkie cwierćplasterki, paprykę w paski, czosnek w cienkie plasterki, cebulę w półplasterki natkę drobno posiekać. Wymieszać. Składniki zalewy przegotować, wystudzić, zalać warzywa. Po ok dwóch godzinach włożyć w słoiki, Gotować ok 5 min. Wystudzić.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Laura Osęka - książki kulinarne

Komentarze

  • anka_bunio, 2011-08-13 18:45:51
    anka_bunio
    2
    Najpierw(kilka dni temu) przygotowałam jeden słoik, dzisiaj było więcej. Mialam okazję odrobinę spróbować i przyznaję, że sałatka jest dużo lepsza od sklepowych. Na jesień/zimę jak znalazł.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem