Naleśniki po mojemu

autor: , kategoria: naleśniki, kuchnia polska , dodano: 2010-10-14
  • Naleśniki po mojemu

Składniki:

Przygotowanie:

Pierwszy raz zrobiłam w tej formie na kolacją dla TZ na dzień chłopaka. Nie miałam już czasu na zakupy, więc musiało starczyć to co miałam w domu. Tak nam zasmakowały, że postanowiłam podzielić się z Wami przepisem :)
Z mąki, mleka, wody jajek, proszku do pieczenia i przypraw (sól standardowo, ale lubię dodać pieprz i paprykę słodką) robię naleśniki. Do ciasta dodaję oliwę (na oko, około 1-2 łyżki), żeby nie wylewać później na patelnię. Z tej ilości wyszło mi 9 naleśników.
Z jogurtu, majonezu, czosnku, soli i pieprzu robię sos czosnkowy.
Z groszku, pokrojonej cebuli, kukurydzy, tuńczyka, soli i pieprzy przygotowuję farsz.


Każdy usmażony naleśnik smaruję sosem i wykładam farsz, składam, układam na blachę i posypuję startym serem. Zapiekam 30 minut w temperaturze około 150.


Jak ktoś nie lubi tuńczyka to myślę, że świetnie zastąpi go szynka konserwowa :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem