Ryba po japońsku

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2010-10-14
  • Ryba po japońsku

Składniki:

Przygotowanie:

-ryby pieprzymy i solimy według uznania,obtaczamy w mące i smażymy

-w międzyczasie kroimy ogórka,paprykę i cebulkę w drobną kosteczkę

-go garnka wlewamy wodę, ocet i zagotowujemy,dolewamy koncentrat i pokrojone warzywa i gotujemy ok 15 minut

-ryby układamy w naczyniu i zalewamy przygotowanym sosem

-potrawa jest idealna dla tych,którzy lubią ryby w occie!!!!!

-S M A C Z N E G O -

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Sensuel, 2010-10-15 16:22:13
    Sensuel
    Znam wersję "śledzie po japońsku",całkiem dobre.Ale innej ryby w tym wydaniu jeszcze nie jadłam.
    Komentarz
  • annasofia, 2010-10-21 17:36:29
    annasofia
    1
    o a moja mama robi taka wlasnie sałatke i dopiero teraz sie dowiedzialam ze to po japonsku;p
    ale bardzo smaczna, polecam!
  • ewelline, 2010-10-23 14:08:33
    ewelline
    Nie podoba mi się te gotowanie przez 15 minut, to musi tracić smak i aromat! Po co gotować te warzywa w tej zalewie? i do tego aż 15 minut!
    Ja rybkę smażę w cieście naleśnikowym, w naczyniu żaroodpornym układam pokrojone ogórki konserwowe, paprykę, cebule i rybkę warstwowo, robię zalewę i zalewam rybkę. Jest pyszna! Mam ja w swoich przepisach.
    Komentarz
  • wiola3079, 2010-10-23 17:26:36
    wiola3079
    1
    moze byc cakiem pyszne,zwaszcza jak sie ma ochote na cos z octem
  • marima, 2010-11-26 10:36:38
    marima
    ja obtaczam w cieście naleśnikowym, warzywa kroję w cieniutkie paseczki, i wrzucam do zalewy tak na 5 minut, bo kiedyś wrzuciłam całkiem surowe i zalałam całość i jakoś tak smacznie nie wyszło za smaczne, teraz układam warstwowo, zalewa/ryba/zalewa, żeby na wierzchu była zalewa
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe