Pomidorowa karkówka zapiekana

autor: , kategoria: zapiekanki, kuchnia polska , dodano: 2010-10-15
  • Pomidorowa karkówka zapiekana

Składniki:

Przygotowanie:

-karkówkę kroimy w cienkie plastry,solimy i pieprzymy z 1 strony, po czym smarujemy keczupem z 1 i 2iej strony (ja wlewam keczup do miski i obkładam,bo jest szybciej) i wkładamy na noc do lodówki

-smażymy z obu stron,dolewamy odrobinę wodymy i dusimy około godzinki

- na osobnej patelni podsmażamy cebulkę do miękkości

-do naczynia żaroodpornego wkładamy karkówkę plaster na plaster

-na to kładziemy śliwki

-oblewamy keczupem

-posypujemy majerankiem

-kładziemy cebulkę

-potem obsypujemy serem

-na koniec oblewamy majonezem

-nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok 30 minut

-danie jest kaloryczne,ale jak dla mnie nie ma lepszej karkówki,na imprezach jest to u mnie w domu danie główne!!!!!

-S M A C Z N E G O -

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Sensuel, 2010-10-15 16:24:31
    Sensuel
    I znowu coś dla mnie,a właściwie dla mojego męża.Do ulubionych i do wytestowania
    Komentarz
  • orenda, 2010-10-17 16:06:10
    orenda
    1
    zrobiłam wczoraj - tłuścioch straszny, ale smakowo - cudne. Robić często nie będę, bo kalorii dużo, za dużo z tłuszczy, jednak zostawię przepis jako pewniak. Dziękuję za przepis

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe