Golonka w winie musującym

autor: , kategoria: z wieprzowiny, kuchnia polska , dodano: 2009-10-28
  • Golonka w winie musującym

Składniki:

Przygotowanie:

Golonki włożyć do garnka, zalać szampanem (winem musującym) – tak, by były nim przykryte, dodać przyprawy. Gotować pod przykryciem, na małym ogniu, do miękkości. Wyjąć golonki. Do szampana dodać śmietanę. Podać na talerzach, z sosem i bagietką.

    Śr. ocena: 4.75 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 80 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Kaaarmelka, 2010-01-09 08:31:34
    Kaaarmelka
    Fajny przepis. Muszę spróbować ^^
    Komentarz
  • ewelline, 2010-01-17 17:42:04
    ewelline
    0
    wygląda ładnie, muszę zrobić raz mojemu TZowi na pewno się ucieszy
  • kropka75, 2010-01-18 09:16:05
    kropka75
    0
    Golonka mnie osobiście do końca nie przekonuje. Choć mięsko ma super, takie miękkie i delikatne, nie suche. Ale jakoś mi się tak w głowie utarło żarcie tłustej, z musztardą, chrzanem albo kapuchą - takie górnicze danie, i nie chce mi wyjść z głowy.

    Ciekawy pomysł na golonkę. Przydałby się jakiś orientacyjny czas gotowania...
  • Seona, 2010-01-18 11:56:37
    Seona
    Idzie do wypróbowania Mięso w szampanie?!! Brzmi ciekawie
    Komentarz
  • daget, 2010-04-22 13:44:23
    daget
    1
    Uwielbiam goloneczke obowiązkowo z chrzanem. Miecho sie w ustach rozplywa, i ten aromat bombelkow. Raz na jakis czas mozna zgrzeszyc
  • AlicjaH, 2010-10-08 21:38:17
    AlicjaH
    1
    o jeju jakie cudo, ślinka leci ;-)

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe