Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Golonka w winie musującym

autor: , kategoria: z wieprzowiny, kuchnia polska , dodano: 2009-10-28
  • Golonka w winie musującym

Składniki:

Przygotowanie:

Golonki włożyć do garnka, zalać szampanem (winem musującym) – tak, by były nim przykryte, dodać przyprawy. Gotować pod przykryciem, na małym ogniu, do miękkości. Wyjąć golonki. Do szampana dodać śmietanę. Podać na talerzach, z sosem i bagietką.

    Śr. ocena: 4.75 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 80 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Kaaarmelka, 2010-01-09 08:31:34
    Kaaarmelka
    Fajny przepis. Muszę spróbować ^^
    Komentarz
  • ewelline, 2010-01-17 17:42:04
    ewelline
    0
    wygląda ładnie, muszę zrobić raz mojemu TZowi na pewno się ucieszy
  • kropka75, 2010-01-18 09:16:05
    kropka75
    0
    Golonka mnie osobiście do końca nie przekonuje. Choć mięsko ma super, takie miękkie i delikatne, nie suche. Ale jakoś mi się tak w głowie utarło żarcie tłustej, z musztardą, chrzanem albo kapuchą - takie górnicze danie, i nie chce mi wyjść z głowy.

    Ciekawy pomysł na golonkę. Przydałby się jakiś orientacyjny czas gotowania...
  • Seona, 2010-01-18 11:56:37
    Seona
    Idzie do wypróbowania Mięso w szampanie?!! Brzmi ciekawie
    Komentarz
  • daget, 2010-04-22 13:44:23
    daget
    1
    Uwielbiam goloneczke obowiązkowo z chrzanem. Miecho sie w ustach rozplywa, i ten aromat bombelkow. Raz na jakis czas mozna zgrzeszyc
  • AlicjaH, 2010-10-08 21:38:17
    AlicjaH
    1
    o jeju jakie cudo, ślinka leci ;-)

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Naleśniki z kurczakiem typu gyros
  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo