Expresowa kremowa zupa cebulowa

autor: , kategoria: zupy kremy , dodano: 2010-10-18
  • Expresowa kremowa  zupa cebulowa

Składniki:

  • cebula [1 kg]
  • kostka rosołowa [2 kostki]
  • oliwa z oliwek [2 łyżki]
  • papryka (przyprawa) [5 łyżeczek]
  • pieprz [5 łyżeczek]
  • sól [3 łyżeczki]
  • groszek ptysiowy [1 op.]

Przygotowanie:

Cebule obrać, pokroić w plasterki i zeszklić na oliwie z oliwek. W tym samem czasie zagotować wodę w garnku (ok 2 litry), dodać kostki rosołowe. Zeszkloną cebulę dodać do gotującego się wywaru i tak gotować ok 15 minut. Dodać przyprawy. Wywar wraz z ugotowaną cebulą wlać do blendera i miksować ok 5 minut. Otrzymany krem cebulowy, przelać z powrotem do garnka, aby jeszcze dobrze podgrzać przed podaniem. Podajemy z groszkiem ptysiowym.

Zupa jest bardzo prosta i pyszna!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa z mięsa

Komentarze

  • Febra45, 2013-09-18 23:17:25
    Febra45
    zupka pierwsza klasa polecam też wypróbować ten przepis
    http://sierotkamarysiawkuchni.bl ogspot.com/2010/03/placek-po-meksykansku.html
    Komentarz
  • Febra45, 2013-09-18 23:17:54
    Febra45
    http://sierotkamarysiawkuchni.bl ogspot.com/2012/06/jak-pies-do-jeza.html
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem