Moja ulubiona sałatka z tuńczykiem

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2010-10-18
  • Moja ulubiona sałatka z tuńczykiem

Składniki:

  • sól
  • pieprz czarny
  • tuńczyk [1 op.] (w puszcze, w oleju)
  • jajka [6 szt.] (lub 7, ugotowanych)
  • kukurydza konserwowa [1 op.]
  • fasola czerwona konserwowa [1 op.]
  • ogórek konserwowy [8 szt.]
  • cebula czerwona [1 główka] (mała)
  • majonez [1 szklanka]
  • keczup [3 łyżki]

Przygotowanie:

Tuńczyka, kukurydzę - odsączyć z zalewy, jaja, cebulkę i ogórki pokroić w kostkę , fasolę odsączyć i przepłukać na sicie. Posolić, popieprzyć. Majonez+keczup wymieszać i zalać sałatkę. Jest to ulubiona sałatka moja i domowników!

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z pomidorów

Komentarze

  • DoriskaJ, 2010-10-21 16:07:07
    DoriskaJ
    2
    Bardzo sycaca salatka, smakuje lepiej nastepnego dnia po tzw. przegryzieniu sie skladnikow. Jednak nastepnym razem korniszony wymienie na ogorki kiszone, cos czuje, ze dla mojego podniebienia tak bedzie lepiej.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta