Snickers

autor: , kategoria: ciasta z masą , dodano: 2009-12-08
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Snickers
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Snickers

Składniki:

Przygotowanie:

Mąkę przesiać z sodą oczyszczoną, posiekać z margaryną. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. podzielić je na 3 części. Trzy identyczne prostokątne formy (20x30) posmarowane margaryną i wyłożone papierem do pieczenia wylepić cienko ciastem. Na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową i piec razem z pozostałymi.

Ugotować budyń śmietankowy wg przepisu na opakowaniu zużywając o 1/3 mniej mleka niż podano w przepisie. Ostudzić.

Ze skondensowanego mleka zrobić karmel.(Jak zrobić karmel opisane jest w przepisie z krówką)

na jeden upieczony i ostudzony placek nałożyć budyń, przykryć drugim plackiem, posmarować karmelem, a następnie nakryć plackiem z polewą orzechową

    Śr. ocena: 4.43 / recenzji: 7 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 24

Komentarze

  • zlosliwiec, 2009-12-09 11:54:41
    zlosliwiec
    A dlaczego na liście składników pojawił się Krem I, Krem II, POLEWA ORZECHOWA?

    Program będzie teraz szukał np. Krem I w bazie składników...
    Komentarz
  • alkamor, 2009-12-09 16:03:43
    alkamor
    dlatego, że nie wiedziałam jak rozdzielić inaczej produkty...a tak to mogą się pomieszać...
    Komentarz
  • eweska, 2009-12-11 09:46:22
    eweska
    2
    Bardzo lubię to ciasto i nawet raz udało mi się je upiec, ja jestem antytalent do pieczenia, ale ciasto smakuje rewelacyjnie
  • Olina, 2009-12-22 12:44:19
    Olina
    1
    Ciasto bardzo fajne super je sie piecze i jest b.łatwe.
  • magdaka13, 2009-12-23 14:37:46
    magdaka13
    2
    Przepis jak najbardziej na TAK, choc przydaloby sie troche wiecej szczegolow! Ciasto wychodzi boskie...
  • vesenka, 2009-12-28 16:36:23
    vesenka
    2
    Bardzo lubię to ciasto. Z tym,że mleko kupuję już ugotowane, nazywa się to chyba masa krówkowa. Gdybym nie wiedziała wcześniej jak się piecze to ciasto, to miałabym spory problem, bo w przepisie brakuje kilku podstawowych informacji: w jakiej temperaturze piec? Jak długo piec? Jak zrobić polewę orzechową?
  • karolcia198506, 2010-01-30 22:29:18
    karolcia198506
    1
    Robiłam to ciasto na święta zdążyłam zjeść ze dwa kawałki i nawet się nie obejrzałam a resztę pochłonęła moja rodzina.
    Zrobiłam tylko podwójną porcję budyniu bo lubię jak jest więcej masy
    Uwielbiam snickersa to u mnie podstawowe ciasto na wszystkie Święta i uroczystości rodzinne chyba nigdy mi się nie znudzi
  • alkamor, 2010-01-31 22:05:55
    alkamor
    jeżeli chodzi o przepis to ja napisałam taki z jakiego korzystam i szczerze mówiąc nie wpadłam na to, że może być niejasny a co do temp pieczenia to niestety nie wiem gdyż nie mam miernika...a co za tym idzie długość pieczenia może być różna....zresztą ja rzadko kiedy patrzę na zegarek.Przeważnie po prostu często zaglądam do piekarnika i piekę "na oko"
    Komentarz
  • numb05, 2010-02-27 15:24:30
    numb05
    1
    noo przepis rzeczywiście średnio jasny i trzeba robić "na oko" . Mi się udało/udaje bo znam go już od przynajmniej kilku lat i trzeba przyznać, że ciasto pyszne.
  • White Cafe, 2010-11-03 12:15:17
    White Cafe
    1
    Nie jestem laikiem w ciastach więc JAKOS sobie poradziłam z tym przepisem. Ciasto przeciętnie mi wyszło - może źle podzieliłam składniki lub nie zastosowałam ich w odpowiednich proporcjach? Więc droga autorko, jeżeli jest tutaj możliwość edycji (nie wiem tego bo nie dodawałam tu żadnego przepisu) to bądź tak miła i napisz jaśniej co daje sie do czego, w jakiej kolejności i w jakich proporcjach bo osoby, które robią ciasto po raz pierwszy czy piąty w życiu i są po prostu nie doswiadczone mają tutaj ciężki orzech do zgryzienia...

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe