Penne carbonara

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2010-10-26
  • Penne carbonara

Składniki:

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente.

Boczek pokroić w słupki, podsmażyć z cebulką.

Śmietanę połączyć z żółtkami, 3/4 ilością startego sera, czosnkiem, solą i pieprzem.

Odcedzony makaron wrzucić na patelnię z podsmażonym boczkiem, wymieszać.

Polać sosem śmietanowym i chwilkę zapiekać, uważając by się za bardzo nie ściął.

Posypać resztą sera i zajadać :-)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe