Penne carbonara

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2010-10-26
  • Penne carbonara

Składniki:

  • cebula [1 ]
  • makaron penne [1 op.]
  • boczek [40 dag]
  • śmietana (18%)
  • żółtko z jajka [3 szt.]
  • ser żółty [25 dag]
  • czosnek [1 ząbek]
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente.

Boczek pokroić w słupki, podsmażyć z cebulką.

Śmietanę połączyć z żółtkami, 3/4 ilością startego sera, czosnkiem, solą i pieprzem.

Odcedzony makaron wrzucić na patelnię z podsmażonym boczkiem, wymieszać.

Polać sosem śmietanowym i chwilkę zapiekać, uważając by się za bardzo nie ściął.

Posypać resztą sera i zajadać :-)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Węglowodany - jakie jeść żeby nie tyć

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką