Czekoladowe babeczki

autor: , kategoria: babeczki i muffiny , dodano: 2010-10-26
  • Czekoladowe babeczki

Składniki:

Przygotowanie:

Czekoladę pokroić na nieduże (ale nie malutkie) kawałki. Masło roztopić w rondelku, odstawić do ostudzenia. Mąkę wymieszać z proszkiem (można dodatkowo przesiać je przez sito). Dodać cukier, jajko, mleko oraz kilka kropel aromatu, wszystko wymieszać. Dodać masło oraz mieszać do uzyskania jednolitej masy. Wsypać 2 łyżki kakao, dodać kawałki czekolady. Ciasto porozlewać do foremek do babeczek. Muffiny piec w temperaturze 200 stopni (180, jeżeli posiadasz piekarnik z termoobiegiem) około 15 minut. Po upieczeniu odczekać około 5-10 minut z otwarciem piekarnika, ponieważ mogą 'sflaczeć'. :) Po wyjęciu babeczki można posypać cukrem pudrem lub zrobić do nich lukier, ale są równie dobre bez tego.
Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 24

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem