Zupa krem z kalafiora

autor: , kategoria: zupy kremy , dodano: 2010-10-27
  • Zupa krem z kalafiora

Składniki:

Przygotowanie:

Gotujemy bulion ( ja ugotowałam mięsny).

Kalafior dzielimy na różyczki i wrzucamy je na osolony wrzątek i gotujemy do miękkości. Kilka najładniejszych różyczek zostawiamy do dekoracji.

Na oliwie podsmażamy jedną cebulę.

Odcedzamy kalafior, zalewamy 1 litrem bulionu, dodajemy podsmażoną cebulę. Miksujemy, podgrzewamy, doprawiamy do smaku pieprzem i solą ( można dodać troszkę Vegety, jak ktoś lubi), dodajemy trochę śmietanki rozrobionej z kilkoma łyżkami gorącej zupy, mieszamy.
Pycha! :)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Falubcio, 2014-01-07 15:15:50
    Falubcio
    0
    nie wiem czy Tobie wyszła tak pyszna jak mi ale hmmm to mj drugi krem i jestem bardzo zadowolona !!!! dzięki za pyszny i super przepis


    Ps. Ja dodałam na koniec troszkę koperku i oczywiście grzaneczki

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem