Wilgotne ciasto z jabłkami

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2009-12-09
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wilgotne ciasto z jabłkami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wilgotne ciasto z jabłkami
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wilgotne ciasto z jabłkami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wilgotne ciasto z jabłkami

Składniki:

Przygotowanie:

Jabłka obrać, wydrążyć, pokroić w kostkę i zasypać na 2-3 godziny cukrem. Kiedy jabłka puszczą sok, dodawać stopniowo wszystkie składniki. Dobrze je połączyć. Tortownicę wysmarować tłuszczem, posypać tartą bułką. Wlać masę do tortownicy. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika.

Piec 45 minut w temp. 180 st. C

    Śr. ocena: 4.83 / recenzji: 6 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 25

Komentarze

  • Ashira, 2009-12-09 19:33:54
    Ashira
    3
    robię bardzo podobne ciasto jednak w nim owoce daje się na wierzch i są nieco inne propocje oleju i jajek. nie dodaje się dżemu.
    myślę, że to ciasto jest wilgotniejsze i cięższe... takie jak lubię.
    na pewno zrobię idealny moim zdaniem do niego będzie sos waniliowy...
  • vril, 2009-12-17 15:51:02
    vril
    2
    Tez robilam takie ciasto - lubie takie ciezsze placki z owocami. Polecam zmniejszyc troche ilosc oliwy, a za to dodac 2-3 lyzki roztopionego oleju kokosowego - poezja Ja dodawalam jeszcze odrobine galki muszkatalowej, imbiru (w proszku) lub kardamonu. Dzem polecam jagodowy lub agrestowy i niesmiertelne powidlo z wegierek I garsc orzechow!
  • zlosliwiec, 2009-12-29 09:26:01
    zlosliwiec
    1
    Jeśli ktoś lubi jabłka to na pewno jest ciasto dla takiej osoby. U mnie nie jest to tak oczywiste, po prostu średnio przepadam za jabłkami w ciastach.
  • iza_wiosenna, 2009-12-31 21:26:02
    iza_wiosenna
    0
    jako że uwielbiam wilgotne ciasta, nie wyobrażam sobie, że mogę go nie spróbować.
  • iva32, 2010-10-23 11:07:36
    iva32
    A kolejność dodawania składników ? bo nic niewiadomo
    a chciałabym spróbować tego ciasta
    Komentarz
  • AgaZ, 2010-10-23 11:18:03
    AgaZ
    Naprawdę tutaj kolejność nie ma absolutnie znaczenia. Wystarczy, że przygotujesz jabłka zgodnie z przepisem. To jest najważniejszy punkt. Jabłka puszczają w tym czasie sok
    Spróbuj proszę, myślę, że nie pożałujesz.
    Komentarz
  • iva32, 2010-10-23 11:27:07
    iva32
    dziś popołudniu zabieram się za pieczenie
    dzięki za pomoc
    Komentarz
  • iva32, 2010-10-25 13:24:08
    iva32
    upiekłam) wyszło mi tylko troche mało jak dla moich wszystkożerców
    Komentarz
  • AgaZ, 2010-10-25 13:26:19
    AgaZ
    Super, że wyszło. Proszę w takim razie o ocenę
    Komentarz
  • platon555, 2012-12-20 09:55:38
    platon555
    0
    dzieki za przepis ....pycha ,pycha ten przepis jest już w mojej kolekcji masz wiecej takich pychotek to poproszę o nie ....brawo
  • iga9, 2013-12-15 19:05:54
    iga9
    0
    Faktycznie ciasto super- smak kojarzy mi się z racuchami z jabłkami czy jabłkami w cieście, bo jabłek jest tu na prawdę sporo.
    W trakcie robienia bylam sceptyczna ale upekło się do suchego patyczka.
    Dałam brązowy cukier, połowę mąki pełnoziarnistej i trochę zarodków pszennych oraz otrąb owsianych. Myślę, że ciasto nic na tym nie straciło a jest choć trochę zdrowsze

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe