Pomidory faszerowane azjatycką sałatką z makaronem

autor: , kategoria: przekąski na zimno, kuchnia chińska / wietnamska , dodano: 2010-10-29
  • Pomidory faszerowane azjatycką sałatką z makaronem

Składniki:

Przygotowanie:

1. Rozmroź kalmary i mocz 20 min w mleku.
2. Wrzuć makaron chiński do osolonego wrzątku, gotuj 5 min., osącz i opłucz zimną wodą.
3. Posiekaj pęczek szczypiorku, pokrój w cienkie paski cebulę, zgnieć 2 ząbki czosnku, obierz i zetrzyj imbir, usuń pestki i posiekaj miąższ papryczki chilli, posiekaj kolendrę.
4. Osącz kalmary, pokrój na mniejsze kawałki i podsmażaj 3-4min. na łyżce oleju rzepakowego,
5. Odetnij wierzchołki 10 pomidorów, wyjmij pestki wraz z częścią miąższu, oprósz je lekko w środku solą i pieprzem.
6. Zmiksuj imbir z czosnkiem, chilli i miąższem pomidorów, dodaj łyżkę sosu sojowego i oleju rzepakowego.
7. Połącz makaron ze szczypiorkiem, cebulą, kalmarami, sosem imbirowym i posiekana kolendrą, wypełnij farszem pomidory.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe