Sernik na zimno Dukanowy

autor: , kategoria: serniki, dieta dr Dukana (białkowa, protal) , dodano: 2010-10-29
  • Sernik  na  zimno  Dukanowy

Składniki:

Przygotowanie:

Żelatynę - 2 pełne łyżki rozpuścić w 1/3 kubka gorącej wody, ostudzić. W misce zmiksować ser, jogurt, słodzik i aromat - dolewać powoli żelatynę ostudzoną (ważne bo ciepła się ścina w serku i wychodzą gluty). Wylać do foremki - świetnie się nadają plastikowe pojemniki które można zamknąć i nie przechodzą zapachy z lodówki. Proponuję również do połowy dodać kakałko - 1 łyżka płaska lub kawę naturalną rozpuszczoną - 2 łyżeczki rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody i wymieszać. Ciemną część wtedy wyłożyć na jasną po ok. godz. jak lekko się zetnie.
Można jeszcze na wierzch wylać galaretkę również Dukanową : pół litra gorącej wody, sok z Lidla (dukanki wiedzą o jaki sok chodzi :) ), słodzik do smaku, trochę soku z cytryny, 1 łyżka żelatyny - wymieszać i ostudzone wylać na ścięty sernik. Sam sernik ścina się ok 3-4 godz a galaretka drugie tyle.
Jest bardzo smaczny, prosty i wygląda naprawdę apetycznie.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe