Piernik Dukanowy

autor: , kategoria: ciasta ucierane, dieta dr Dukana (białkowa, protal) , dodano: 2010-10-29
  • Piernik  Dukanowy

Składniki:

  • jajka [4 szt.] (całe)
  • otręby owsiane [4 łyżki] (czubata)
  • otręby pszenne [2 łyżki] (czubata)
  • serek homogenizowany [4 łyżki] (czubate)
  • budyń [1 łyżka] (czubata - Lidlowski)
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka] (bardzo płaska)
  • kakao [1 łyżka] (płaska)
  • słodzik do pieczenia (w płynie nalać do smaku)
  • aromat arakowy do ciast (wybrać ulubiony zapach - kilka kropel)
  • przyprawa korzenna [1 łyżeczka] (mała płaska łyżeczka przyprawy do piernika bądź cynamonu)

Przygotowanie:

W misce zmiksować jajka ze słodzikiem, dodać resztę składników - ponownie zmiksować, wylać do foremki bądź foremek muffinkowych (mamy wtedy babeczki piernikowe) i piec około 40 -45 min. (jako piernik) lub 25-30 min. (jako babeczki) w temp. 180 st.
Pierniczek jest smaczny, wilgotny i jest namiastką ciasta na diecie Dukana. Porcja na 3 dni dla jednej osoby.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Katarzyna Cerekwicka o swojej diecie

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką