Chrupiące rogaliki z nadzieniem

autor: , kategoria: ciasteczka , dodano: 2010-10-30
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chrupiące rogaliki z nadzieniem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chrupiące rogaliki z nadzieniem

Składniki:

Przygotowanie:

W letnim mleku rozrobić drożdże. Dodać do mąki, posiekanej margaryny, jajek, proszku do pieczenia i cukru waniliowego. Zagnieść ciasto. Ciasto ma być zwarte, nie kleić się.

Wyrobione ciasto włożyć do zamrażalnika na 2 godziny. Potem podzielić na 6 części. Każdą rozwałkować na okrągły placek, pokroić na 8 trójkątów. Na każdy nakładać dowolne nadzienie. Każdy z trójkącików zwinąć w rogala, posmarować białkiem i posypać cukrem.

Pozostawić do wyrośnięcia na około 15- 20 minut a następnie piec 15 minut w rozgrzanym piekarniku w temp. 170 stopni C.

Jak łatwo policzyć, z podanej ilości wychodzi 48 rogalików :).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 150 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Komentarze

  • agataagata1971, 2013-12-15 09:14:50
    agataagata1971
    Rogaliki drożdżowe - super..
    często je robie z tego właśnie przepisu.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe