Mus czekoladowy

autor: , kategoria: dieta South Beach , dodano: 2010-10-31
  • Mus czekoladowy

Składniki:

Przygotowanie:

1. Białko ze szczyptą soli ubijać na pianę mikserem przy średnich obrotach przez ok. 30sek. Dodać łyżkę cukru i ubić na sztywno przy najwyższych obrotach. Wstawić do lodówki.

2.Śmietankę z resztą cukru ubić na sztywną pianę i też wstawić do lodówki.

3. Kuwerturę rozdrobnić dużym nożem i rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie wstawić do naczynia z zimną wodą i stale mieszając, nieco ostudzić.

4. W dużej misce umieścić najpierw pianę z białka, potem ostrożnie bitą śmietanę. Dodać schłodzoną, ale płynną czekoladę i starannie wymieszać. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny.

5. Łyżkę zanurzyć w gorącej wodzie i wyciąć nią z musu jajowate kulki, po dwie na każdą porcję. Ozdobić listkami mięty, wiórkami czekoladowymi i połówkami truskawek. Całość posypać cukrem pudrem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem