Muffinki marchewkowe

autor: , kategoria: babeczki i muffiny , dodano: 2010-11-02
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Muffinki marchewkowe
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Muffinki marchewkowe

Składniki:

Przygotowanie:

Marchewki zetrzeć na grubszych oczkach tarki.
W jednym naczyniu wymieszać łyżką : mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, cynamon i gałkę muszkatołową.
W drugim naczyniu wymieszać mikserem: startą marchew, olej, jajka, cukier, aromat waniliowy.
Połączyć oba naczynia, mieszając łyżką.

Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 25 minut.

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Polać nią muffinki i obsypać kokosami lub posiekanymi orzechami laskowymi.




Ja do białych kokosów dodałam zielonego barwnika spożywczego.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 14

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe