Pasta rzymska

autor: , kategoria: makarony, kuchnia włoska , dodano: 2010-11-08
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasta rzymska
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasta rzymska

Składniki:

  • makaron [1 op.] (farfalle (400 gram))
  • pieczarki marynowane [450 ml] (krojone, w zalewie naturalnej)
  • szynka gotowana [300 g]
  • śmietana kremówka [300 ml] (18 %)
  • cebula biała [1 szt.] (duża)
  • kostka rosołowa [1.5 szt.] (z oliwą z oliwek i ziołami)
  • pieprz kolorowy [1 łyżka]
  • sól [2 łyżki] (do gotowania makaronu)
  • oliwa z oliwek [2 łyżki]

Przygotowanie:

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Zeszklić cebulę.

Szynkę pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Podsmażyć chwilę. Dodać odsączone z zalewy pieczarki, rosołek i pieprz.

Dusić aż cebula zmięknie. Następnie dodać kremówkę i chwilkę pogotować, aż odrobinę zgęstnieje.

Makaron ugotować al dente i wymieszać z przygotowanym sosem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: panna cotta z owocami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem