Pasta rzymska

autor: , kategoria: makarony, kuchnia włoska , dodano: 2010-11-08
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasta rzymska
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasta rzymska

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Zeszklić cebulę.

Szynkę pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Podsmażyć chwilę. Dodać odsączone z zalewy pieczarki, rosołek i pieprz.

Dusić aż cebula zmięknie. Następnie dodać kremówkę i chwilkę pogotować, aż odrobinę zgęstnieje.

Makaron ugotować al dente i wymieszać z przygotowanym sosem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe