Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

SZYBKIE CIASTO Z JABŁKAMI (duża blacha)

autor: , kategoria: ciasta biszkoptowe , dodano: 2010-11-12
  • SZYBKIE CIASTO Z JABŁKAMI (duża blacha)

Składniki:

Przygotowanie:

Najszybsze ciasto na świecie:)

Przygotowujemy jabłka tj. obieramy ze skórki i kroimy w małe kosteczki.

Miksujemy jajka z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy powoli mąkę z proszkiem do pieczenia.
Gdy uzyskamy jednolitą masę powolutku dodajemy olej.
Tak otrzymane ciacho przelewamy na blachę posmrowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.
później równomiernie posypujemy kawałkami jabłek (delikatnie tak żeby nie owoce za mocno nie opadły)

Wkładamy blachę do piekarnika rozgrzanego do 170' i pieczemy ok 45 min.

Smacznego:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto z kajmakiem i jabłkami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem