Kieszonki francuskie

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2010-11-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kieszonki francuskie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kieszonki francuskie
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kieszonki francuskie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kieszonki francuskie
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kieszonki francuskie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kieszonki francuskie

Składniki:

Przygotowanie:

Gotujemy kapustę kiszoną, a pieczarki smażymy doprawiając według własnego uznania. Łączymy i po ostudzeniu dodajemy kukurydzy.

Ciasto francuskie rozwałkowujemy i dzielimy na paski (duże, jak na zdjęciach) kładziemy na jedną stronę farsz i zamykamy.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 30 minut.
Ja moje kieszonki posypałam chilli ale nie trzeba.

Polewam zawsze je sosem czosnkowym, który tworzę mieszając wszystkie składniki : majonez, keczup, przeciśnięty czosnek, i jogurt naturalny.

Jeśli nie starczy farszu można włożyć sezonowe owoce, lub dżem.

Smacznego ;))

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • kropka75, 2011-03-22 13:50:27
    kropka75
    Ale te pieczarki jak, całe? Farsz ma być gruby czy drobny? Kapustę wyciskamy czy ma być mokra?
    Komentarz
  • dooro, 2011-06-15 08:44:15
    dooro
    Wszystko zależy od własnego uznania. Pieczarki pokrojone, starte, jak chcesz, to jest chyba oczywiste że nie włożysz całej pieczarki w taką kieszonkę jak na zdjęciu. A gotując kapustę kiszoną, i tak Ci woda odparuje.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem