'Pulpecikowe' leczo Dukana

autor: , kategoria: kuchnia węgierska , dodano: 2010-11-15
  • 'Pulpecikowe' leczo Dukana

Składniki:

  • piersi indyka [0.5 kg] (mielone)
  • papryka czerwona [1 szt.]
  • papryka zielona [1 szt.]
  • papryka zielona [1 szt.]
  • cebula biała [1 szt.]
  • czosnek [1 ząbek]
  • pomidory [1 ] (puszka)
  • jajka [1 szt.]
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • pieprz biały
  • liście laurowe [1 szt.]
  • ziele angielskie [4 szt.]
  • bakłażan [1 szt.]

Przygotowanie:

- mielone rozrabiamy z jajkiem,pokrojoną cebulką,czosnkiem i przyprawami

-w garnku zagotowujemy ok 1 litra wody z liściem i zielem, można dodać vegetę

-wrzucamy kuleczki z mielonego i chwilkę gotujemy

-kroimy warzywa według uznania(paseczki,kwadraciki.;o)) i wrzucamy do garnka

-na koniec dodajemy pomidory i gotujemy na wolnym ogniu ok 40min

- S M A C Z N E G O ! ! ! !

    Śr. ocena: 3.75 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Isanka, 2010-11-21 20:48:01
    Isanka
    1
    ja troszkę przysmażyłam te mielone i wyszło pyszne
  • Sensuel, 2010-12-07 11:30:00
    Sensuel
    Co prawda na diecie nie jestem ale zrobię to danie na obiadek któregoś dnia .Wtedy ocenię.
    Komentarz
  • MARTA0000, 2012-11-06 18:37:37
    MARTA0000
    0
    Ja kupiłam do lecza chude sznycle drobiowe w Lidlu,danie wyszło super i takie dietetyczne,świetny przepis

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe