'MÓJ' murzynek Dukana

autor: , kategoria: ciasta biszkoptowe , dodano: 2010-11-15
  • 'MÓJ' murzynek Dukana

Składniki:

Przygotowanie:

-miksujemy białka jajek ze szczyptą soli na sztywną pianę

-resztę składników miksujemy w osobnej misce,po czym dodajemy pianę i miksujemy delikatnie

-foremkę 'keksówkę' wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto

-pieczemy w temp.160 stopni przez ok 35 minut(należy sprawdzić patyczkiem czy ciasto nie przywiera)

-ja podaję to ciacho z sosem cynamonowym(4 łyżki jogurtu naturalnego połączyć z 2 łyżeczkami słodzika i cynamonem według uznania) w którym maczam ciasto
-ja

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Isanka, 2010-11-21 20:46:40
    Isanka
    Wszystko byłoby ok, tylko ta skrobia...
    Lepiej jej nie używać na dukanie
    Komentarz
  • aleksaa, 2010-11-22 00:21:55
    aleksaa
    eeee... "nie używać" skrobi kukurydzianej? za to 1*?
    Najpierw przeczytaj książkę, później wygaduj herezje.

    Dukan zaleca stosowanie skrobi kukurydzianej jako substancji do zagęszczania i sam ma ją w składnikach do wielu swoich potraw, także używać ją jak najbardziej MOŻNA........
    Komentarz
  • FunkJa, 2010-11-23 17:07:06
    FunkJa
    No tak ale na II fazie. Tym z I proponuje uzyc drobno zmielonych otrebow owsianych, albo pol na pol z pszennymi. Fajny pomysl z tym murzynem.
    Komentarz
  • Parvati, 2010-11-25 21:03:05
    Parvati
    Murzynek leci do moich ulubionych
    Na pewno wypróbuję!
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe