Noga z indyka w miodzie

autor: , kategoria: z drobiu, Wielkanocne potrawy, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2010-11-15
  • Noga z indyka w miodzie

Składniki:

Przygotowanie:

Myjemy i osuszamy mięso.

W miseczce robimy mix ziołowy- sól, pieprz, przyprawa do drobiu lub indyka, majeranek, czosnek i papryka (można dodać inne zioła wedle uznania). Zioła wymieszać a potem natrzeć nimi indyka dokładnie z każdej strony. Włożyć do lodówki na conajmniej godzine ale im dłużej tym lepiej :).

Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni.
Naczynie w którym robimy indyka smarujemy olejem no i pieczemy indyka około godziny (w zależnosci jaki kto ma piekarnik).

Gdy już czas dobiega końca rozpuszczamy około 125g masła w rondelku dodajemy miód i mieszamy aby powstała jednolita maź. Polewamy tym indyka i pieczemy aż mięso bedzie miękkie. Trzeba uważac bo skorupka z miodu łatwo się przypala.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe