Jajka faszerowane makrelą

  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jajka faszerowane makrelą
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jajka faszerowane makrelą
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jajka faszerowane makrelą
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jajka faszerowane makrelą

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka gotujemy w osolonej wodzie (skorupka wtedy łatwiej schodzi). Czekamy aż przestygnie, obieramy i kroimy na połówki.

Makrelę wędzoną kupiłam ostatnio w opakowaniu które miało ok 200g i dałam jej połowę. Należy ją dokładnie wyczyścić z ości.

Oczyszczone mięso z makreli wrzucamy do miski, dodajemy serek homogenizowany (naturalny, dla osób na Protalu - ten 0%), musztardę, odrobinę soli i duuużo pieprzu oraz żółtka wydłubane z jajek.

Masę najlepiej ugniatać rękoma - można wtedy się upewnić czy nie omineliśmy jakiejś ości - aż do połączenia składników.

Farsz nakładać do jajek, tak by powstała górka.
Przed podaniem najlepiej schłodzić ale smaczne jest również świeżo przygotowane :)

Jesli zostanie nam troche farszu można dogotować jajko albo po prostu potraktować go jako pastę jajeczną i zjeść z chlebkiem :)


Smacznego!

    Śr. ocena: 4.67 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Kot Kotkowaty, 2012-03-23 21:02:32
    Kot Kotkowaty
    1
    Warte spróbowania 1-2 jajkami można się naprawdę najeść
  • vanniaa, 2012-03-24 07:16:14
    vanniaa
    2
    swietny i bardzo prosty przepis
  • katakumba, 2012-04-07 12:51:33
    katakumba
    bede robic, jutro dodam gwiazdki.
    Komentarz
  • przytulanka87, 2013-04-14 17:45:21
    przytulanka87
    0
    Przepis rewelacyjny!!!

    Szybki i prosty, a jajeczka smakowite

    Zniknęły w oka mgnieniu.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem