Kurczak z pieczarkami i porem

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-11-21
  • Kurczak z pieczarkami i porem

Składniki:

Przygotowanie:

1.Mięso umyć, osuszyć i pokroic w paseczki lub wg uznania, posolić i popieprzyc. Podsmazyc na patelni.
2.Pieczarki umyć i pokroić w półksiężyce. Por pokroić w półksięzyce drobno. Pieczarki podsmazyc na patelni. Jak pieczarki zaczną zmieniac barwe dodac por.Smazyć przez jakieś 10 min. Posolić, popieprzyć zalać wodą (tak zeby pieczarki przykrylo) i dusić.
3. zagęscić mąka i zabielić smietaną.
4. polać na miesko. Mozna jeszcze dusic wszystko razem aby mieso mialo wyrazisty pieczarkowy smak :) mozna rownize polac sosik na ziemniaczki i na wierzchu polozyc miesko wszystko wedle uznania :)
5. udekorowac mozna swiezym porem :)

ja podaje z ziemniaczkami i surówka z pora :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem