Zapiekanka z pieczarkami

autor: , kategoria: zapiekanki , dodano: 2010-11-22
  • Zapiekanka z pieczarkami

Składniki:

  • pieczarki [750 ]
  • cebula biała [1 ] (1 duża lub 2 małe)
  • margaryna [1 łyżka]
  • kostka rosołowa [2 szt.]
  • pieprz czarny [1 szczypta]
  • ser żółty [6 plastrów] (w plasterkach lub tarty (ok 200gr))
  • woda [1.5 szklanki]
  • bagietka [2 szt.] (długie, najlepiej na wpół nieupieczone)

Przygotowanie:

Pieczarki obrać, umyć i pokroic w plastry (nie za grube), razem z pokrojoną w kosteczkę cebulą wrzucić do małego garnka, dodać margarynę, wodę, kostki rosołowe i pieprz. Dusimy pod przykryciem aż pieczarki będą miękkie, jesli będzie czegos za malo, dodajemy odrobinę. Wodę należy odparować. Następnie na przekrojone wzdłuż bagietki nakładamy pieczarki i posypujemy je żółtym serem.

Wkładamy do piekarnika (200st). Pieczemy do momentu zarumienienia się bagietki i roztopienia sera (można w międzyczasie sprawdzic, dotykając bułke, czy nie robi się w srodku twarda, jeśli tak, wyłączamy).

Na koniec polewamy ketchupem i jemy pyszne swojskie zapiekanki. Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia Gotuje z Polki.pl- Zapiekanka z dynią

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem