Zapiekanka z pieczarkami

autor: , kategoria: zapiekanki , dodano: 2010-11-22
  • Zapiekanka z pieczarkami

Składniki:

Przygotowanie:

Pieczarki obrać, umyć i pokroic w plastry (nie za grube), razem z pokrojoną w kosteczkę cebulą wrzucić do małego garnka, dodać margarynę, wodę, kostki rosołowe i pieprz. Dusimy pod przykryciem aż pieczarki będą miękkie, jesli będzie czegos za malo, dodajemy odrobinę. Wodę należy odparować. Następnie na przekrojone wzdłuż bagietki nakładamy pieczarki i posypujemy je żółtym serem.

Wkładamy do piekarnika (200st). Pieczemy do momentu zarumienienia się bagietki i roztopienia sera (można w międzyczasie sprawdzic, dotykając bułke, czy nie robi się w srodku twarda, jeśli tak, wyłączamy).

Na koniec polewamy ketchupem i jemy pyszne swojskie zapiekanki. Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem