Muffinki marchewkowe z kremem

autor: , kategoria: babeczki i muffiny , dodano: 2010-11-22
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Muffinki marchewkowe z kremem
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Muffinki marchewkowe z kremem

Składniki:

Przygotowanie:

1. Miękkie masło, cukier i jajka dobrze wymieszać.

2. Mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i cynamon wymieszać w oddzielnym naczyniu.

3. Wymieszać oba naczynia, dodać starta marchew i jeszcze raz wymieszać.

Masa napełnić 3/4 foremki silikonowej lub papilotki umieszczonej w formie.

Piec ok 25 minut w 175 stopniach.

Krem: składniki na krem wymieszać na gładką masę.


Muffinki ostudzić, pokryć kremem, posypać orzechami lub migdałami i wstawić do lodówki, aby krem zastygł.


1 dl = 100 ml

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe