Muffinki marchewkowe z kremem

autor: , kategoria: babeczki i muffiny , dodano: 2010-11-22
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Muffinki marchewkowe z kremem
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Muffinki marchewkowe z kremem

Składniki:

  • masło [50 g] (bardzo miękkie - na ciasto )
  • cukier (2 dl - na ciasto)
  • jajka [2 szt.] (na ciasto)
  • mąka pszenna (2 dl - na ciasto)
  • marchew (3 dl - starta, na ciasto)
  • cynamon [1 łyżeczka] (na ciasto)
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka] (na ciasto)
  • soda oczyszczona [1 łyżeczka] (na ciasto)
  • cukier waniliowy [1 łyżeczka] (na ciasto)
  • masło [50 g] (na krem)
  • cukier puder (3 dl - na krem)
  • ser [50 g] (philadelphia - na krem)
  • cukier waniliowy [1.5 łyżeczki] (na krem)
  • miód [2 łyżeczki] (na krem)

Przygotowanie:

1. Miękkie masło, cukier i jajka dobrze wymieszać.

2. Mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i cynamon wymieszać w oddzielnym naczyniu.

3. Wymieszać oba naczynia, dodać starta marchew i jeszcze raz wymieszać.

Masa napełnić 3/4 foremki silikonowej lub papilotki umieszczonej w formie.

Piec ok 25 minut w 175 stopniach.

Krem: składniki na krem wymieszać na gładką masę.


Muffinki ostudzić, pokryć kremem, posypać orzechami lub migdałami i wstawić do lodówki, aby krem zastygł.


1 dl = 100 ml

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem