Sałatka z tuńczyka z curry

autor: , kategoria: sałatki , dodano: 2009-12-10
  • Sałatka z tuńczyka z curry

Składniki:

Przygotowanie:

1. Gotujemy ryż, w tym czasie kroimy cebulę wedle uznania (moim zdaniem lepiej dość grubo). Solimy, posypujemy przyprawami.
2. Odsączamy tuńczyka, dodajemy do cebuli, ponownie przyprawiamy (ale tym razem nie solimy!) i dodajemy około łyżki majonezu.
3. Kiedy ryż się ugotuje, dodajemy go do tuńczyka z cebulą, jeszcze raz przyprawiamy (solimy tylko jeśli ryż jest nie dosolony), zwracając uwagę, żeby cała potrawa była wyraźnie żółta od curry, dodajemy jeszcze łyżkę-dwie majonezu, mieszamy.

Najlepsza jest na ciepło :) Smacznego :)

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • alkamor, 2009-12-10 18:20:18
    alkamor
    2
    a jest możliwość podmiany ryby na inną ??
  • lady karen, 2009-12-10 20:59:03
    lady karen
    Raczej nie polecam, myślę że bardziej niż inna ryba mógłby pasować kurczak
    Komentarz
  • Wazi6, 2009-12-17 11:04:52
    Wazi6
    2
    Super pomysł na kolacje szczególnie w zimowe wieczory kiedy człowiekowi się już nic nie chce. Szybko się robi i grzeje w brzuszek ^^
  • Wyrak, 2009-12-18 18:14:24
    Wyrak
    2
    Bardzo ciekawy pomysl wg mnie - oryginalna kombinacja, bede musial wyprobowac. Ciekawe, czy da sie zrobic wersje bez majonezu :P?
  • lady karen, 2009-12-18 22:36:15
    lady karen
    Dać się da, ale nie polecam takiej opcji, bo się nie będzie wszystko razem trzymało no i w takim wypadku lepiej dać troszkę mniej przypraw.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem