Ciasto marchewkowe ze skórką pomarańczy

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2010-11-23
  • Ciasto marchewkowe ze skórką pomarańczy

Składniki:

Przygotowanie:

1. nagrzać piekarnik do 150 stopni po wcześniejszym przygotowaniu wszytskich składników - marchewki, skórki z pomarańczy etc

2. zmiksować olej z cukrem pudrem (grubszym), dodać jaja

3. dołożyć mąkę przesianą, sodę, sól i cynamon, dobrze wymieszać

4. dodać wanilię i marchew

5. wylać miksturę do formy 17cm x 20 cm (ja używam papieru do pieczenia), piec przez godzinę

Ostatnie 4 pozycje w składnikach tworzą polewę - wszystkie należy zmiksować i po wystygnieciu ciasta rozprowadzić po masie.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem