Babka

autor: , kategoria: ciasta ucierane, Wielkanocne potrawy , dodano: 2010-11-27
  • Babka

Składniki:

  • jajka [5 ]
  • mąka pszenna [1 szklanka]
  • margaryna [1 kostka]
  • mąka ziemniaczana (1/2 szklanki)
  • cukier puder (1/2 szklanki)
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka]
  • cukier waniliowy [1 op.]
  • rodzynki

Przygotowanie:

Całe jajka utrzeć z cukrem pudrem. Następnie wsypać mąkę. Dalej ucierać. Margarynę zagotować, trochę ostudzić i wlać. Na końcu dodać bakalie. Piec ok. 1 h.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: świąteczny makowiec

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem